Met een batterijopslag bent u klaar voor de toekomst

Minder injecteren, is meer besparen

Het grote voordeel aan een batterijsysteem is dat u de geproduceerde energie kan opslaan om deze op een later tijdstip te gebruiken. Hierdoor bent u enerzijds niet langer verplicht om de geproduceerde elektriciteit op het net te zetten. Anderzijds dient men minder energie van het net aan te kopen tegen een hogere prijs. Dit resulteert in een besparing van uw energiefactuur.

Tijdens de nacht wordt er geen zonne-energie geproduceerd. Wanneer u ook tijdens de nacht wil genieten van zonne-energie kan een opslagsysteem ervoor zorgen dat uw nachtverbruik gedekt wordt. Wanneer u dus gebruik maakt van een batterijopslagsysteem sluit u de kring van de hernieuwbare energie. Wat wil zeggen dat het verhaal rond het opwekken en gebruiken van hernieuwbare energie ‘compleet’ wordt. Zo evolueert u steeds meer naar energieneutraliteit.

Energie opslaan in batterijen

Door enorm verbeterde batterij technologieën maken fabrikanten het mogelijk om in een beperkt batterijenpakket een aanzienlijke hoeveelheid energie op te slaan. Daarom heeft u vandaag geen volledig ruimte meer nodig die vol staat met batterijen. Veel fabrikanten zijn volop bezig met het toepassen van de lithium ijzerfosfaat technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om veel energie op te slaan in een beperkt volume en staat bekend voor zijn hoge levensduur.

Deze batterijsystemen plaatsen we in uw woning

LG Chem is een dochterbedrijf van LG en is het grootste chemische bedrijf van Zuid Korea. Met vele jaren ervaring in de ontwikkeling en productie van batterijen is het een toonaangevende aanbieder van opslagsystemen en industrieleider in het Li-ion segment. Het bedrijf gebruikt cellen van een industriële kwaliteit die ook worden gebruikt in automotive, commerciële & utiliteit schaal projecten.

De LG Chem batterijen worden geladen met elektriciteit afkomstig van zonnepanelen of bijvoorbeeld tijdens het daltarief. Op deze manier kan in de avond de woning van stroom voorzien worden die overdag zelf is opgewekt. De LG Chem geeft u dus de mogelijkheid om zelfconsumptie van zonne-energie te maximaliseren.

Voordelen

  • Verkrijgbaar in zowel 48Volt als 400Volt uitvoering
  • Combineerbaar met de meeste (hybride) omvormer merken
  • Geschikt voor zowel binnen als buiten installatie
  • De LG Chem werkt volledig geautomatiseerd, is makkelijk te installeren en is onderhoudsvrij
  • Technisch zeer geavanceerd product met zeer hoog cycle life
  • Ontworpen voor dagelijks gebruik
  • Ruim voldoende opslagcapaciteit voor een gemiddeld huishouden
  • 10 jaar garantie

Soorten batterijopslagsystemen

RESU 7 HRESU 10 H
Energy (kWh): 7Energy (kWh): 10
Usable capacity (kWh): 6.6Usable capacity (kWh): 9.3
Voltage (V): 350~450Voltage (V): 350~450
BMS: IntegratedBMS: Integrated
Weight (kg): 76Weight (kg): 97
Dimension (mm):  Width 744, Height 692, Depth 206Dimension (mm): Width 744, Height 907, Depth 206
Communication: RS485
Meer weten over LG Chem

Batterijopslag in 3 stappen

1

Offerte

Vraag een gratis offerte aan en na een gesprek en plaatsbezoek maken we een prijsschatting.
2

Adviseur

Bezoek van een consulent die een definitieve offerte maakt.
3

Plaatsing

Onze installateur komt langs en wij plaatsen de installatie voor je batterijopslag.