Wat betekent het groene, blauwe en rode lichtje op de Sunny Boy 3.0/3.6/4.0/5.0 omvormer?

Op de Sunny Boy omvormers - SB3.0, SB 3.6, SB 4.0 en SB 5.0 heb je drie verschillende lichtjes: een groene, een blauwe en een rode.

Groen ledlicht

Het groene ledlicht geeft aan of er vermogen geproduceerd wordt, met andere woorden of het toestel effectief werkt. Een groene led die constant aan is of ‘pulseert’, betekent dat er energie wordt opgewekt. 

Groene lichtje uit

Is het groene ledlichtje uit, zoals ’s nachts bijvoorbeeld, dan wordt er geen energie geproduceerd. Merk je dat de groene led uit is terwijl er wel voldoende zon op de panelen schijnt, dan is de kans groot dat er een storing is. Neem in dit geval zeker contact met ons op.

Ledlicht resetten

Reset je jouw omvormer, dan zal het groene ledlicht een tijdje knipperen (2 secondes aan, 2 secondes uit) tijdens het opstarten.

Blauw ledlicht

Het blauwe lichtje geeft de internetverbinding aan. Brandt de blauwe led, dan is je omvormer verbonden met het internet. 

Geen internetverbinding

Merk je dat het blauwe ledlichtje brandt maar je internetverbinding toch niet werkt, dan is dat waarschijnlijk te wijten aan een verkeerde instelling in je router of aan een storing bij je internetprovider.

Blauwe lichtje knippert

Knippert het blauwe ledlichtje, dan wordt een verbinding opgebouwd met een ander toestel – zoals je router – en dit meestal via wifi. Lukt het om verbinding te maken, dan verandert de blauwe led van een knipperend signaal naar een constant brandend lichtje. 

Rood ledlicht

In geval van een rood ledlichtje heb je te maken met een storing. Blijft het rode lichtje branden, dan neem je best contact op met onze serviceafdeling. 

Dringend nood aan service?

Ons team staat klaar voor u.

Contacteer ons