SolarEdge maximaliseert uw pv-opbrengst

Wat doet SolarEdge Optimizer bij defect of met schaduw bedekt zonnepaneel?

Bij de SolarEdge Optimizer omvormer zijn de zonnepanelen parallel geschakeld. Valt er op een zonnepaneel dus wat schaduw,  dan zal enkel dat ene zonnepaneel minder opbrengen. En dus niet de hele in serie geschakelde string zoals normaal.

SolarEdge berekent immers de opbrengst paneel per paneel, wat kan resulteren in een mooie meeropbrengst. Dat is een groot verschil met andere omvormers.

De techniek achter SolarEdge

SolarEdge werkt met een optimizer per zonnepaneel. De optimizer is een regelaar, waarmee ieder zonnepaneel afzonderlijk wordt geregeld en beveiligd. De optimizers worden aangesloten tussen de bekabeling van de zonnepanelen. Zij leveren een constante spanning van 350 (1 fase) of 750 Volt (3 fase) aan bij de omvormer. Dit is tevens de meest ideale gelijkspanning voor omzetting naar wisselspanning, zodat een hoog rendement kan worden gehaald.

Garantie voor langdurig resultaat

Op de SolarEdge omvormer zit standaard 12 jaar fabrieksgarantie. Deze is optioneel uit te breiden naar 20 of 25 jaar. Op de optimizers zit standaard 25 jaar fabrieksgarantie. Bij SMA omvormers bedraagt de fabrieksgarantie 5 jaar.

BeliVert is SolarEdge certified installer

Vraag gratis uw offerte aan

Bij de installatie van zonnepanelen hoort een omvormer. Wilt u besparen op uw energiekosten en bijhouden hoeveel energie uw installatie produceert? Vraag uw offerte aan, we helpen u graag naar een optimaal energierendement.