BeliStorage batterij 2,4kWh

Het wordt belangrijk om je eigenverbruik ( % verhouding van de zonne-energie die je meteen zelf kunt verbruiken ) zo hoog mogelijk te maken : door het gebruik van slimme verbruikers ( slimme wasmachines, boilers,… ) en/of door het gebruik van thuisbatterijen.

Het thuisbatterijsysteem van BeliStorage meet steeds de energie die naar of van het net gaat. Van zodra deze merkt dat er zonne-energie over is, zal deze de batterij laden. ’s Avonds, als de zon niet zoveel energie meer levert, zal in eerste instantie de batterij worden ontladen alvorens wordt overgeschakeld naar de duurdere netstroom. 

Voor wie is de thuisbatterij interessant?

De terugverdientijd van zo’n thuisbatterij hangt af van veel verschillende factoren en is daarom niet makkelijk te
calculeren. Toch zijn volgende criteria wel belangrijk om de batterij snel genoeg terugbetaald te krijgen:

  • De thuisbatterij is vooral interessant voor huizen met veel zonnepanelen en waarvan de eigenaars overdag niet thuis zijn. Dan is het eigenverbruik bijzonder laag.
  • De thuisbatterij is interessant voor gebruikers die niet meer of niet lang meer kunnen profiteren van de terugdraaiende teller.
  • Gebruikers met een groter verbruik zullen sneller hun thuisbatterij terugverdienen omdat de installatiekosten relatief kleiner zijn.

Er zijn nog heel wat andere redenen waarvoor je een thuisbatterij kan kiezen:

  • De berekening is gebaseerd op de huidige netkosten. Iedereen verwacht dat deze netkosten nog zullen veranderen ( zelfs met variabele kosten per uur ), dit ten voordele van de thuisbatterij.
  • De batterij kan je gebruiken als noodbatterij als je wijk of straat kampt met een electriciteitspanne of afschakelplan. Meestal worden bepaalde belangrijke verbruikers zoals je diepvriestoestel of het buitenhek aan deze noodbatterij gekoppeld. Of misschien ook de kassa of de elektrische deur van je winkel… Opgelet, je kan van deze noodbatterij alleen gebruik maken als deze niet volledig ontladen is ( ’s nachts is hij meestal ontladen )
  • Na de installatie van de thuisbatterij kan je met een handige app steeds je verbruik van de zonnepanelen en batterij monitoren, op eender welk moment. Het helpt je om je effectief verbruik en opbrengst makkelijk te bekijken en bij te sturen.

Hoe ziet zo’n BeliStorage installatie eruit?

Enerzijds heb je de batterij nodig van Belistorage. Deze batterijen kennen een zeer grote verwachte levensduur (15 jaar, iedere dag gebruikt ), zijn bijzonder compact en zijn veilig dankzij hun technologie. Ze bestaan uit modules van telkens 2,4 kWh, waardoor we de mogelijkheid hebben exact de gewenste capaciteit te kiezen.  Anderzijds is er een omvormer nodig die de batterij kan laden en ontladen en de gelijkspanning omzet in wisselspanning. BeliVert gebruikt als batterij omvormer het merk Victron en Solis. 

Gratis offerte voor thuisbatterijen?

Vraag gratis uw offerte op maat, vergelijk en bespaar.

offerte aanvragen

Een vrijblijvend bezoek van onze adviseur?

We komen graag bij u langs.

Maak een afspraak