Hoe kan ik een reset uitvoeren van mijn Powerline Adapters?

Powerline Adapters zorgen voor een dataverbinding via het elektriciteitsnet. Je hebt er altijd minstens twee in huis: de ene is via een netwerkkabel verbonden met je omvormer, terwijl de andere via een netwerkkabel verbonden is met je router. De data van je omvormer gaat via de ene Powerline Adapter naar de elektriciteitsleiding in huis en wordt dan via de andere Powerline Adapter er opnieuw vanaf gehaald en aan de router doorgegeven.

Powerline Adapters resetten

Soms kan het voorvallen dat je Powerline Adapters de verbinding verliezen. Vaak volstaat een eenvoudige reset om de verbinding te herstellen. Een reset doe je als volgt:

  1. Haal de Powerline Adapter uit het stopcontact. Eens dit gebeurd is, zullen alle groene ledlampjes uitvallen.
  2. Koppel nu de netwerkkabel los van de Powerline Adapter en klik deze er na enkele seconden weer goed in.
  3. Steek de Powerline Adapter terug in het stopcontact.
  4. Herhaal dezelfde stappen met je andere Powerline Adapter.
  5. Normaal gaan alle groene lichtjes nu op beide Powerline Adapters weer branden en komt de communicatie met de portaalserver vanzelf weer op gang.

Optimale werking

Tip 1

De Powerline Adapters werken het best wanneer ze rechtstreeks in het stopcontact zitten, en niet in een verdeeldoos met een verlengsnoer. 

Tip 2

Daarnaast is het ook af te raden om Powerline Adapters van verschillende merken te gebruiken. Dit verhoogt namelijk serieus de kans op problemen. 

Heeft u een vraag?

BeliVert biedt u graag het antwoord.

Contacteer ons